top of page
Vyhledat

Ako zmeniť svoje zvyky nie len na pár týždňov

Často sa na začiatku roka bičujeme do zmien, do výkonov, ale toto nie je udržateľné.

Držať nad sebou bič nám v dlhodobom období prinesie viac negatív ako pozitív - má to príliš veľkú daň a niekde sa to prejaví, že nie sme sami sebe priateľom.


Keď sa nám niečo nedarí, nemáme sa radi. A to je normálne. Dokonca sa obviňujeme, nadávame si, celkovo sme voči sebe nastavení nepriateľsky. Toto si často ani neuvedomujeme, obzvlášť, ak tak fungujeme dlhodobo.

Pravdou ale je, že tomu, aby sme sa zlepšili a zmenili niečo v svojom živote, to nepomáha. Nedá sa z pozície nepriateľstva docieliť niečo, čo chceme na svojom správaní zmeniť.

Zmena sa dá docieliť, len keď sme k sebe súcitní. Nie že by sme sa museli nevyhnutne milovať, ale súcit k sebe potrebujeme, ak chceme robiť udržateľné zmeny.



Preto mám pre vás tip alebo inšpiráciu. Ide o knihu Tiny habits od PJ Fogg, link pridám pod článok. Tu je viac než stručný výcuc jej múdrosti, ale pre detaily si prečítajte celú knihu. Verím, že toto Vám pomôže zmeniť zvyky, ktoré chcete zmeniť a so súcitom

Kniha a jej autor odporúča dať si čo najmenší zmysluplný cieľ. Niečo čo chcete, ale sa vám to nedarí. Ak to je behať denne , tak ten najmenší zmysluplný cieľ môze byť obliecť sa do bežeckého a spojiť si to s istým spúšťačom, aby to bolo automatické, napríklad vždy, keď si dáte kávu, oblečiete sa do bežeckého, čokoľvek je pre vas výzva. Ak obliecť do bežeckého ide hravo, môže byť, že ten najmenší zmysluplný zvyk pre vás bude obliecť sa a výjsť tak pred svoj dom. Čokoľvek malé, čo hravo zvládnete a čo má zároveň pre vás zmysel. Keď sa vám toto bude dariť, budete zažívať úspech, pocity spokojnosti, budete chcieť tento cieľ zvýšiť. To je moje parafrázovanie, ak sa dá jedna kniha vôbez zhrnúť do jedného odseku.

Mne to už viackrát fungovalo a je to celkom fajn skúsiť.

Ale samozrejme, v mojom živote a práci využívam aj komplexnejšiu cestu, vedie však k reálnym výsledkom a tou je PSYCHOFONETIKA.

Je priamo dizajnovaná a má krásne nástroje na to pomôcť človeku zmeniť sa.

Konkrétne ak sa zameriame na zmenu konania, psychofonrtika prináša pohľad 7 brán alebo blokov vôle, vďaka ktorým človek zistí, kde je jeho konanie blokované a vie s tým sám niečo spraviť. Viac o 7 bránach resp.blokoch vôle čítajte tu:

https://www.pace.sk/index.php/vola-vs-konanie/


Ak chcete pomôcť so zmenami, nedarí sa Vám jednoducho zmeniť, čo zmeniť chcete, som tu ja alebo iní psychofonetický counselori. Dokonca v Škole empatie máme aj študentov psychofonetiky, ktorí praxujú bez nároku na finančnú odmenu, iba za Vašu spätnú väzbu.

Teda už niet výhovoriek, rok 2022 môže byť takým, akým ho chcete mať, minimálne, čo sa Vašich zvykov týka!

Prajem Vám veľa súcitu so sebou na Vašej ceste.

Viac o psychofonetike na www.pace.sk alebo www.skolaempatie.sk

kniha Tiny habits https://www.amazon.com/Tiny-Habits-Changes-Change-Everything/dp/0358003326


77 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

      Vaše osobné údaje (meno a emailová adresa) budú spracované podľa zásad na ochranu osobných údajov podľa platnej legislatívy SR. Stlačením tlačidla dávate            súhlas s týmto spracovaním pre zaslanie pravidelných emailových noviniek. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť.

bottom of page